Biografie

Martijn van Limbeek, geboren 1969, is opgegroeid in Friesland en heeft in Dokkum zijn middelbare schooltijd doorlopen. Na wat omzwervingen en de vervulling van zijn dienstplicht is Martijn de opleiding tot B-verpleegkundige gaan volgen in Franeker. Na zijn diplomering is hij verhuisd naar Den Haag waar hij naast zijn baan de deeltijd HBO-v opleiding heeft gevolgd. Pas na deze periode kwam er voor hem meer rust en ruimte om zich aan de muziek te wijden. Wel heeft Martijn, na klassiek pianoles gevolgd te hebben (van zijn 9e to zijn 13e jaar), zichzelf gitaar leren spelen. Hij heeft in een aantal rockbandjes gespeeld. Bij de links (media) kun je lezen over Anguish, de belangrijkste van deze bands. Belangrijk keerpunt was de uitnodiging van Marcel van Limbeek (broer van Martijn en producent van Tori Amos) om stukjes tour van Tori in Europa en de VS mee te reizen. De voorliefde voor piano was toen snel weer in ere hersteld. In Den Haag is Martijn op aanraden van een voormalig bandlid gaan praten op het Koninklijk Conservatorium. Na veel overwegingen is hij schoolmuziek gaan studeren, waarbij als bijvak jazz piano gestudeerd is bij respectievelijk Tilmar Junius en Rob van Bavel. Het eindexamen van het bijvak jazzpiano, waarbij Martijn een aantal eigen stukken en arrangementen geschreven heeft (o.a. voor 4 blazers en ritmesectie), werd afgesloten met een 9. Er was meer vertrouwen in eigen kunnen ontstaan en Martijn besloot toelating te doen voor de opleiding jazz piano in Utrecht. Daar heeft hij een half jaar les gehad van Bert van der Brink. Echter door veelvuldig heen- en weerreizen en gebrekkige oefen- en speel mogelijkheden heeft Martijn gekozen voor voortzetting van zijn studie aan het Artez conservatorium, lokatie Zwolle. Maandag 31 mei jl. is Martijn met een 8 afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium.
Na in diverse bezettingen gespeeld te hebben, is Martijn erg trots op zijn recentelijk opgerichte trio. Hij vond sterke muzikale partners in Luc van Ruler (basgitaar) en Rutger Hoorn (slagwerk). Verder werkt Martijn met saxofonisten Sjoerd Visser en David Wilschut (te horen op sopraansax bij Learning to Fly) en met trompetist Jan Willem te Kiefte. Ook is Martijn vaste pianist van de bigband Allotria o.l.v. Herman Nijkamp.(1e prijs bigbandfestival Hoofddorp en Goor).
Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe cd (met 6 stukken in septet-bezetting (zie; nieuws)).

Martijn werkt nog steeds regelmatig als verpleegkundige in de kinder-en jeugdpsychiatrie, een grote inspiratiebron voor zijn muziek. Je kunt luisteren naar een uitvoering van zijn stuk: "Learning to Fly", een stuk opgedragen aan een jongere waarmee Martijn gewerkt heeft. Het oplaten van een klassieke vlieger (met gezicht en staart met strikken) mislukte keer op keer, toen ze zei: "We moeten de mooie lucht en de bomen niet vergeten...".

piano